به گزارش ایران اسلامی، ایالات متحده آمریکا رکورددار تیراندازیهای مرگبار در دنیا و بهشت شیفتگان سلاح گرم است.
این موضوع علاوه بر قانونی که به شهروندان اجازه حمل سلاح می دهد در برخی عوامل فرهنگی ریشه دارد.
مطابق آمارها آمریکا از حیث فراوانی وقوع خشونت و قتل با اسلحه کشوری بینظیر در دنیاست. نرخ وقوع قتل با اسلحه در آمریکا با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست و این رقم برای این کشور 6 برابر بیشتر از کانادا و 16 برابر بیشتر از آلمان است.
بنابرآمار منتشره در وبگاه علمی «لایو ساینس» به سال آگوست سال 2016، در حالی که جمعیت آمریکا کمتر از 5 درصد از کل جمعیت دنیا را تشکیل میدهد، 31 درصد کل عاملان حمله در تیراندازیهای جمعی در این کشور زندگی میکنند و مالکیت 42 درصد از کل سلاحهای غیرنظامی دنیا در اختیار مردم این کشور می باشد.
همچنین مطابق آمارهایی که وبگاه «ووکس» فراهم کرده آمریکا از حیث فراوانی وقوع خشونت و قتل با اسلحه کشوری بینظیر در دنیا قلمداد میشود. چنانکه در جدول زیر دیده میشود، نرخ وقوع قتل با اسلحه در آمریکا با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست و این رقم برای آمریکا 6 برابر بیشتر از کانادا و 16 برابر بیشتر از آلمان است.
خشونت سرگرمی است همه خشن باشیم
آزادی حمل سلاح، گرچه در بروز خشونت عاملی مهم است، اما تنها علت آن نیست. چنانکه «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا بعد از تیراندازی سال 2013 مدرسه «سندیهوک» (با 27 کشته) گفت: در ریشههای حوادثی از این دست نباید نقش فرهنگی که سلاح را شکوهمند و قاتل را قهرمان معرفی میکند، از نظر انداخت.
آمریکا، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده سرگرمیهای خشونتبار در جهان به شمار میرود. محصولات فرهنگی ینگه دنیا از فیلمهای هالیوود تا بازیهای ویدئویی یک سکانس مشترک دارند: تماشای قساوت انسان ها علیه انسانها. و بدتر اینکه این خشونت را تا سرحد سرگرمی انسانها، کاهش میدهند.
3- فردگرایی افراطی توام با خودخواهی
از طرف دیگر، فرهنگ بیش از حد فردگرایانه آمریکا باعث شده شمار روزافزونی از مردم جامعه این کشور، خودشان را در گردابی از فلاکتهایی گرفتار ببینند که مسئولیت آنها در نهایت روی دوش کسی غیر از خود فرد آوار نمیشود.
4. تبلیغ روح مصرفگرایی
تبلیغ روح مصرفگرایی و ترویج این ایده که شهروندان هوسها و نیازهای خودشان را مقدم بر نیازهای دیگران قرار دهند از جمله جنبههای مهم آموزشهای فرهنگی آمریکا است. مقدم شمردن احساسات، هوسها و نیازهای خود بر دیگران در افراطیترین حالت، میتواند به آدمکشی و قتل دیگران منجر شود، چرا که خودکشی جلوه افراطی افسردگی و قتل دیگران جلوه افراطی خودشیفتگی است.
اینها تنها چند سرفصل درباره علل بروز خشونت در جامعه آمریکا با شلیک به یکدیگر است. اما در ادامه نگاهی می اندازیم به ۱1 مورد از مرگبارترین تیراندازیها در ینگه دنیا که توسط بی بی سی تهیه شده است.
۱ - فستیوال موسیقی در لاس وگاس (دست کم ۵۸ کشته)
اول اکتبر ۲۰۱۷ - استیون پداک ۶۴ ساله از طبقه سی و دوم هتلی در لاس وگاس جمعیت حاضر در فستیوال را به رگبار بست. در این تیراندازی دست کم ۵۸ نفر کشته و بیش از ۴۰۰ نفر زخمی شدند. پلیس بعد از یورش به اتاق مهاجم در هتل، جنازه او را پیدا کرد.
۲- کلوپ شبانه در اورلاندو (۵۰ کشته)
۱۲ ژوئن ۲۰۱۶ - حمله به کلوپ شبانه همجنس بازان در شهر اورلاندوی ایالت فلوریدا مرگبارترین تیراندازی در تاریخ معاصر آمریکا بوده است. در این حمله ۵۰ نفر کشته و ۵۳ نفر زخمی شدند. عمر متین، مهاجم این حمله، بعد از کشتن تعدادی از حاضران در محل، دهها نفر را گروگان گرفت. نیروهای ویژه پلیس برای پایان دادن به گروگانگیری وارد عمل شدند و در نهایت مهاجم را کشتند.
۳ - ویرجینیا-تک (۳۲ کشته)
۱۵ آوریل سال ۲۰۰۷ - سونگ هوی چو، دانشجوی دانشگاه ویرجینیا تک درمحوطه این دانشگاه ۲۷ دانشجو و ۵ نفر از کارکنان دانشگاه را به ضرب گلوله کشت و بعد از آن خودکشی کرد. ۱۷ نفر هم در این تیراندازی مجروح شدند. او در ویدیویی که بعد از مرگش به دست رسانهها رسید از "بچه سوسولهای" پولدار شکایت کرده بود و گفته بود که مورد آزار و اذیت قرار گرفته است.
۴ - دبستان سندیهوک (۲۷ کشته)
۱۴ دسامبر ۲۰۱۲ - در این روز آدام لانزای ۲۰ ساله با حمله به دبستان سندیهوک در نیوتاون در ایالت کانتیکات ۲۶ نفر را کشت. بیست نفر از قربانیان این حمله دانشآموزان مدرسه و بقیه از کارکنان آن بودند. علاوه بر آن او مادرش را هم کشت و در نهایت خودکشی کرد. بعد از این حمله اعلام شد که آدام لانزا دچار مشکلات شدید روانی بوده و ذهنش مدام درگیر خشونت بوده است.
۵ - کافه لوبی در تگزاس (۲۳ کشته)
۱۶ اکتبر ۱۹۹۱ - جورج هنارد ۳۵ ساله در تیراندازی در کافهای در کیلین تگزاس ۲۳ نفر را کشت. او پیش از حمله با خودرویش وارد این کافه شده بود. ۲۷ نفر دیگر هم در این تیراندازی مجروح شدند. این حمله یکی از مرگبارترین تیراندازیهای آمریکا خارج از فضاهای آموزشی بود.
۶ - مکدونالد، کالیفرنیا (۲۱ کشته)
۱۸ ژوئیه ۱۹۸۴ - جیمز هوبرتی ۴۱ ساله ۲۱ نفر از مشتریان و کارکنان رستوران مکدونالدی در سن ییسدروی ایالت کالیفرنیا را کشت. او نگهبان سابق این رستوران بود که از کارش اخراج شده بود. یک ساعت بعد از شروع حمله، تکتیراندازهای پلیس جیمز هوبرتی را کشتند.
۷ - دانشگاه آستین تگزاس (۱۸ کشته)
اول اوت ۱۹۶۶ - چارلز جوزف ویتمن، تفنگدار سابق آمریکایی بعد از کشتن مادر و همسرش به دانشگاه آستین تگزاس رفت و ۱۶ نفر دیگر ار کشت. در این حمله ۳۰ نفر هم زخمی شدند. خود ویتمن به ضرب گلوله یک مأمور پلیس از پا درآمد. کالبدشکافی جسدش نشان داد که تومور مغزی داشته اما معلوم نشد که آیا این بیماری نقشی در انگیزهاش برای تیراندازی داشته یا نه.
۸ - ادموندو، اوکلاهما (۱۴ کشته)
۲۰ اوت ۱۹۸۶ - پاتریک هنری شریل پستچی ۱۴ نفر از کارکنان اداره پستی در شهر ادوموندو واقع در ایالت کالیفرنیا را کشت و در نهایت باشلیک گلوله به سرش خودکشی کرد. او پیش از آن از سوی مدیرانش به دلیل عملکردش در کار مواخذه شده بود.
۹ - سنبرناردینو، کالیفرنیا (۱۴ کشته)
۲ دسامبر ۲۰۱۵ - سید رضوان فاروق و همسرش تشفین مالک با تیراندازی در یک مراسم ۱۴ نفر را در مجتمع بهزیستی سنبرناردینوی کالیفرنیا کشتند و ۲۲ نفر دیگر را زخمی کردند. هر دو مهاجم به ضرب گلوله پلیس کشته شدند. دولت آمریکا اعلام کرد که این حمله تروریستی بوده است.
۱۰ - دبیرستان کلمباین (۱۳ کشته)
۲۰ آوریل ۱۹۹۹ - اریک هریس ۱۸ ساله و دیلان کلبولد ۱۷ ساله در حمله به دبیرستان کلمباین در شهر لیتلتون ایالت کلورادو ۱۲ دانش آموز و یک معلم را به ضرب گلوله کشتند. بیش از ۲۰ نفر هم در این تیراندازی زخمی شدند. هر دو مهاجم خود را در کتابخانه مدرسه کشتند.
11- دبیرستان "استونمن داگلس" در شهر پارکلند، در جنوب فلوریدا با 17 کشته
تیراندازی ۱۴ فوریه ۲۰۱۸ -(۲۵ بهمن) جوان ۱۹ سالهای به نام نیکلاس کروز به دبیرستان "استونمن داگلس" در شهر پارکلند، در جنوب فلوریدا حمله کرد و پس از کشتن ۱۷ نفر و زخمیکردن شماری از دانشآموزان و کارکنان دبیرستان اقدام به فرار نمود.